Eмисия новини
от 20.00 часа

Регионален форум за социално предприемачество се открива в София

Султанка Петрова
Снимка: личен архив

На трети декември, когато се отбелязва Международният ден на хората с увреждания, в столицата започва Вторият регионален форум за социално предприемачество. Той се организира от Министерството на труда и социалната политика и Националния съюз на трудово-производителните кооперации.

Регионалният форум на социалните предприятия ще бъде открит в 11 часа от заместник социалния министър Султанка Петрова. Програмата ще продължи с връчването на годишните Национални награди за социална иновация в подкрепа на социалната икономика.

Ще има и изложение на стоките на социални предприятия и кооперации. В него ще вземат участие и предприятия-членове на Националната федерация на работодателите на инвалиди. Председателят на Управителния съвет на федерацията Елка Тодорова заяви:

„За нас нашите хора -  хората с увреждания, са ценен ресурс, който може да бъде използван от работодателите и те са не по-малко конкурентоспособни".


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от
Мая Манолова

Мая Манолова иска президентско вето

публикувано на 14.12.19 в 20:05