Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каляри със забележителен мач срещу Сампдория

Каляри - Сампдория
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сензацията на сезона в Италия Каляри направи нов забележителен мач и обърна Сампдория от 1:3 до 4:3, достигайки победата в 6-ата минута на добавеното време.

Резервата Антонио Чери, който се появи на терена в 93-ата минута, беше точен буквално секунди преди последния съдийски сигнал за успеха на домакините. Фабио Куалярела вкара два пъти за гостите, а Жоао Педро също наниза две попадения за Каляри в последния мач от 14-ия кръг на калчото.

С този успех Каляри събра 28 точки и се изкачи на 4-о място в класирането, изпреварвайки Рома по голова разлика, но на 9 точки от лидера Интер. Все пак за сардинци ще бъде огромно предизвикателство да останат в местата, даващи право на участие в Шампионска лига или Лига Европа.

Гостите тръгнаха чудесно в мача, като до 52-ата минута водеха с 2:0. Фабио Куалярела откри от дузпа в 38-ата минута за единствения гол до почивката. Пак той асистира на Гастон Рамирес за 0:2. И макар капитанът на Каляри Раджа Наинголан да намали в 69-ата, с второто си попадение в мача само минута по-късно Каляри отново дръпна с два гола аванс.

Но головата фиеста продължи с две попадения на Жоао Педро, който изравни в 74-ата и в 76-ата минути. Най-напред засече с пета центриране, а след това едва не скъса мрежата зад вратаря Емил Аудеро от воле след подаване на Наинголан. В 96-ата минута обаче резервата Антонио Чери с глава прати топката за 4:3 във вратата след центриране на Лука Пелегрини.

По този начин Наинголан увенча специалния за него мач, тъй като преди срещата му беше връчен плакет за играч номер 1 на месец ноември.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна