Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Накъде в София

Концертът е от 19 ч. в зала 3 на НДК

КОНЦЕРТ

  • "Да пеем заедно" – с тази подканващ наслов Йордан Марков събира почитатели на българската поп музика. В концерта от 19 ч. в зала 3 на НДК участват и Драгомир Драганов, хит-майстора Стефан Диомов и 5-те Сезона.

Ще бъдат изпълнени песни от новия албум на Йордан Марков - "Силата на любовта", както и едни от най-мелодичните и емблематични песни на всички времена.

  • По случай Международния ден на хората с увреждания – 3 декември, в Кино "Люмиер" от 16:30 часа ще се проведе концерт-спектакъл под надслов „Продължаваме заедно“.

Ще участват Маргарита Хранова, група „Спринт“, група „Синдиката“, Деси Добрева, група „Жестим“, Галя Георгиева, Моника Методиева, Кристина Александрова, балет „Веда – джуниър“, ВГ "Светулковци", ВГ "Светулковци-Сладурковци" и други. Водещи на спектакъла са актьорите Красимира Демирова и Пламен Пеев.

ЦЕРЕМОНИЯ

по награждаване на победителите в XII годишно издание на конкурса "ИТ мениджър на годината" ще се състои от 19:00 часа в хотел „Балкан“.

ЛИТЕРАТУРНИ ПРЕМИЕРИ

  • Най-новата стихосбирка на Радослав Чичев "Светкавици" ще бъде представена тази вечер в Книгата / The Book (ул. Георги С. Раковски 193)

Според Марин Бодаков стихотворенията са разтърсващи. Нежност, прямота, сдържаност, отчаяние, могъщество – всичко в няколко реда, в един ред. С приковаваща ни конкретика.

Радослав Чичев е радиожурналист, водещ на предаванията "Аларма" и "Артефир" по програма "Христо Ботев" на БНР. Автор е на стихосбирките: „От прашинката на деня“, за която през 2012 г. е отличен с бронзов „Пегас“ на „Южна пролет“ в Хасково, на „Сърцето на ловеца е лисица" и на „5.6“. Както и на пиесите „Колекционерката“, „Траевремене“ и „Звездата на Планк“. През 2012 г. е победител на Фестивала "София: Поетики". Един от участниците в поетичното представление "4х4".
За книгата ще говори Людмила Миндова, а авторът ще прочете свои стихотворения.

  • Премиерата на "Те никога не казват" от Зорница Гъркова е от 18:30 ч. в пространството на Сцена Дерида (Derida Stage, ул. „Цар Самуил“ 32).

Книгата ще представи Ани Илков, а откъси от нея ще чете актрисата Василия Дребова.

ЛЕКТОРИЯ

В Американския център към Столичната библиотека Съюзът на физиците в България организират лектория: „Светът на физиката на живо“. Началото е от 17:00 часа.
Доц. д-р Веселин Бончев от Националната лаборатория по компютърна вирусология към БАН ще изнесе лекция на тема: „Шифроващи вредителски програми“.

КРЪГЛА МАСА
на тема: „Тридесет години демокрация – откъде започнахме, какво постигнахме и къде искаме да бъдем?“ ще се проведе от 18:00 часа в хотел Хилтън.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна