Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меси: 10 години след първата награда не спирам да мечтая

Лео Меси позира със своите шест златни топки.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Аржентинският нападател на Барселона Лионел Меси, който вчера за рекорден шести път беше избран за носител на "Златната топка", се надява кариерата му да продължава още много години напред, заяви самият той, след като получи наградата.

Второто място вчера остана за защитника на Ливърпул Върджил ван Дайк, а трети се нареди Кристиано Роналдо.

"Преди 10 години получих първата си "Златна топка", пак в Париж, каза Меси. Спомням си, че дойдох с тримата си братя, тогава бях на 22 години. А сега, 10 години по-късно, получавам вече шеста награда, идвам заедно с жена ми и трите ми деца. И през цялото това време не спирах да мечтая и да се усъвършенствам всеки един ден", каза Лео след церемонията в Париж.

"Надявам се, че пред мене има още много време във футбола, на терена. Знам много добре на колко съм години, но въпреки това смятам, че имам пред себе си футбол, въпреки че това време лети неусетно. Най-важното е да продължа да се наслаждавам на футбола, на времето със семейството и с колегите си", заяви още Меси.

През сезон 2018/2019 с екипа на Барселона  тойспечели първенството на Испания, стана голмайстор на първенството с 36 гола и на Шампионската лига с 12. Заедно с националния отбор на Аржентина спечели бронзов медал на Копа Америка.

"Наскоро ми казаха, че съм записал мач номер 700 с Барселона. Да ви кажа, научих го малко време преди самата среща. Не мисля за такива неща, не си броя мачовете, головете. Просто излизам и играя със същата наслада от играта, каквато съм изпитвал и в началото на кариерата. Да, много неща са се променили, но трябва да запазиш любовта към футбола като една игра", каза Лео Меси.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна