Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юношите до 19 г. с тежък жребий за евроквалификациите

Националите до 19 години
Снимка: БФС

Юношеският национален отбор до 19 години изтегли тежки съперници в Елитния кръг на европейските квалификации по футбол. Жребият днес изпрати младите лъвчета на селекционера Ангел Стойков в една група с Испания и Белгия, а четвъртият тим е Северна Македония.

България U19 (родени през 2001) ще играе срещу Испания, Белгия и Северна Македония в група 2 на Елитиния квалификационен кръг за Европейското първенство на УЕФА за юноши до 19 години през 2020 година. Срещите ще се проведат в Испания от 25 до 31 март 2020 година.

Отборът на Ангел Стойков достигна до елитните квалификации след като през месец ноември победи в квалификациите Черна гора с 3:1 и Армения с 3:0, а срещу домакините от Турция отстъпи с 1:2. Победителите във всяка от 7-те групи в елитния кръг ще се класират за финалния турнир в Северна Ирландия от 19 юли до 1 август 2020 година.

Това издание на Европейското първенство за юноши ще определи и участниците от стария континент на Световното първенство на ФИФА до 20 години в Индонезия през 2021 година.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени