Eмисия новини
от 22.00 часа

Перник спира ремонта на възлова улица

Снимка: Златина Йовкова, БНР

Община Перник спира временно ремонта на една от възловите улици в Перник. Ремонтните дейности на "Софийско шосе" ще продължат до 10 декември и ще бъдат възстановени отново през пролетта.

Според новата кметска управа проектът за обновяването на улицата е сбъркан и нелогичен, както и стартиран без нужното финансиране. В него не е заложен ремонт на тротоарите, които са в лошо състояние - и на осветлението. Предвидени за подмяна са едва 224 м от бордюрите, които са с обща дължина над 3200 метра. Това ще се промени в нова обществена поръчка, като ще се търси и допълнително финансиране, съобщават от кметската управа.

Към момента е положен първия пласт асфалт на част от шосето. Износващият, плътен слой ще бъде поставен през пролетта, за да се облекчи движението през зимата. Ако ремонтът продължи през зимните месеци, това би довело до сериозни проблеми през стръмния терен на обходния път, особено със снегопочистването и сметосъбирането, уточняват от общината.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от