Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Показват част от филма "Петя на моята Петя" днес в Бургас

Снимка: Община Бургас

25 минути от „Петя на моята Петя“ ще бъдат показани за първи път днес в Бургас.

Публиката ще види няколко ключови сцени от най-новия български филм за големия екран, който все още е в процес на обработка, и ще може да зададе своите въпроси към авторския екип.

„Кадрите, които ще види публиката, не са свързани по между си, а отделни сцени, един сбит разказ, без да разкриваме развръзката, разказа продуцентът Николай Урумов“, като уточни на какъв етап е работата в момента:

„Филмът е в постпродукция, тепърва има още работа по монтажа. След това предстои да се работи по музиката, звука, цветовете. Чисто технически и творчески има още доста работа. Със сигурност бургазлии ще могат да видят филма на рождения ден на Петя през април. Кога ще излезе на голям екран – зависи стратегически от много други фактори. Не знаем дали филмът ще ходи по фестивали, кога ще е най-удачният момент за премиера, в зависимост от това колко други български филми излизат и кога“.

За събитието в Бургас ще пристигнат режисьорът на филма Александър Косев, операторът Иван Вацов, сценаристите Нели Димитрова и Валентина Ангелова, както и част от актьорския състав, включително Алиса Атанасова, превъплътила се в ролята на Петя Дубарова.

Домакин на срещата е Културният център „Морско казино“, началният час е 19.00. Входът е свободен.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени