Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софи инт Велт: Тревожно е, че Джоузеф Мускат остава на поста по време на разследването за Дафне Каруана Галиция

Джоузеф Мускат
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бизнесменът Йорген Фенек е поръчал убийството на журналистката Дафне Каруана Галиция, заяви свидетелят по делото Мелвин Теума. Той призна, че Фенек е поискал от него да намери хора, които да убият журналистката и му е дал 150 000 евро, с които да им плати.

Самият Фенек беше арестуван на 20 ноември и през уикенда му бе повдигнато обвинение във връзка с убийството на Дафне Галиция, която взривена в автомобила си през октомври 2017 г.

Седем евродепутати бяха два дни в столицата на Малта- Валета, за да наблюдават как върви разследването.Те са обезпокоени, че премиерът Джоузеф Мускат, чието име е замесено в процеса, все още е на власт и ще подаде оставка чак на 12 януари.
„Загрижени сме, тъй като Джоузеф Мускат остана на поста. Можем да кажем, че имаме някакви опасения за хода на разследването. Следващите 40 дни ще бъдат решаващи за него. А и ние не искаме да го поставяме в риск - дори и предполагаем, тъй като това е нещо много сериозно и не трябва да подлежи на компромис по никакъв начин.  Трябва да има доверие към процеса, но аз мисля, че докато той е на поста - това доверие липсва“, каза холандският евродепутат либерал Софи инт Велт, която ръководи мисията в Малта. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени