Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има данни пожарът в хотел "Железник" да е умишлен

Двама души са обгазени, а други трима са с леки натъртвания след пожар, възникнал рано тази сутрин в ресторантската част на хотел „Железник“ в Стара Загора. За щастие няма тежко пострадали. 

По информация на служители на хотела, пожарът е възникнал около 3.30 часа през нощта. Опитали са да изгасят огъня със собствени сили и средства, но след като не успели, се обадили на тел. 112. 

Сигналът за пожара е постъпил в Оперативния център на РД ПБЗН - Стара Загора в 4.19 часа, съобщи началникът на районната противопожарна служба гл. инспектор Антон Колев . На място са изпратени три противопожарни автомобила, които са успели да локализират и ликвидират огъня. Общо 43-ма души – гости и служители на хотела са били евакуирани. Няма тежко ранени, но двама са били обгазени, а други трима са получили леки контузии. Пострадалите са прегледани, но не се е наложило да бъдат приети за болнично лечение, уточни гл. инспектор Колев. Той допълни, че е имало реален риск за посетителите на хотела, тъй като вътрешното стълбище е било силно задимено.

Огледът на мястото на инцидента продължи цяла сутрин. Нанесени са сериозни материални щети на ресторанта, където е изгоряло цялото оборудване, поражения има и по хотелските стаи над ресторанта. Предстои да бъде извършена пожаро-техническа експертиза, която да установи откъде е тръгнал огънят. Разглеждат се всички възможни версии, но има данни за умисъл, каза още гл. инспектор Колев.

От дружеството, собственик на хотела, също заявиха, че най-вероятно пожарът е причинен умишлено, но не дадоха повече информация, защото тече разследване. Само уточниха, че ресторантът не работи от 7 месеца, а преди това е бил стопанисван от наемател.         

Процесуално-следствени действия за изясняване на случая продължават. Образувано е досъдебно производство. 





Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна