Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

120 студенти получиха дипломите си от Аграрния факултет на Тракийския университет

На тържествена церемония днес в новия културен център „Стара Загора“ бяха връчени дипломите на успешно завършилите своето образование студенти от Аграрния факултет на Тракийския университет. 120 са общо завършилите „Рибовъдство и аквакултура“, „Агрономство“, „Зооинженерство“, „Аграрно инженерство“ и „Екология и опазване на околната среда“. Отличник на випуска е Албена Бекярова, бакалавър „Екология и опазване на околната среда“. 42-ма абсолвенти получиха грамота и поздравления за отличен успех.

Поздрав към всички в залата отправи министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева. „Вие сте шанса да бъдем по-ефективни, да постигаме повече и добри резултати. Вие отговаряте на предизвикателствата на днешното време и ние имаме нужда от вас“, сподели с абсолвентите министър Танева. Тя подчерта, че Тракийският университет има заслужено право да се гордее със своите студенти, както и благодари за ползотворната съвместна работа с министерството по различни ресорни казуси. 

„С особено вълнение заставам пред вас днес, за да ви поздравя. Радвайте се на здраве и успех. Показвайте на практика това, което научихте през тези години“, обърна се към аудиторията и председателят на Общинския съвет Мария Динева.

Пожелания за успешна реализация отправиха още деканът на Аграрния факултет доц. д-р Димитър Панайотов и ректорът на Тракийския университет доц. д-р Добри Ярков.

Малчугани от 4-та група на детска градина „Звездица“ поздравиха завършващите с танц. Изпълнение на гайда от абсолвента Веселин Ганчев също прозвуча в залата минути преди официалната церемония.

Гости на тържеството бяха още десетки представители на държавни и местни институции, преподаватели, родители и близки на абсолвентите.

Още чуйте в прикачения звуков файл


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна