Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жустин Бреза спечели старта на 15 км

Жюстин Бреза
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Французойката Жустин Бреза триумфира в индивидуалния старт на 15 километра от Световната купа по биатлон в Йостерсунд (Швеция).

Бреза финишира първа за 42:35.1 минути, след като допусна общо две грешки при четирите си стрелби.

Така тя записа втора победа в кариерата си след дебютната си в средата на декември 2017 година в масовия старт на родна земя в Анеси.

На второ място на 11.1 секунди завърши украинката Юлия Джима, която свали всичките 20 мишени. Така тя за втори път се качи на подиума в дисциплината в Йостерсунд след бронза през ноември 2017 година.

Трета на 17.7 секунди завърши 23-годишната Жулиа Симон (Франция), която записа най-доброто си представяне в Световната купа досега.

Носителката на Световната купа Доротея Вирер (Италия) направи три пропуска при стрелбата и остана седма с изоставане от 1:08.4 минути.

Най-добре от българките се представи 21-годишната Милена Тодорова, която също с три грешки завърши 39-а на 4:20.7 минути, с което записа най-доброто си класиране в Световната купа и за първи път влезе в зоната на точките в топ 40.

С по шест пропуска Даниела Кадева  и Мария Здравкова останаха в дъното на класирането.

Кадева завърши 89-а на 9.04.9 минути, а Здравкова се нареди 91-а на 9.13.1 минути. 

Вирер е лидерка в генералното класиране след две състезания през сезона с 96 точки, следвана от Маркета Давидова (Чехия) със 78 и от Марте Рьозеланд (Норвегия) със 76.

Милена Тодорова е 55-а с 2 точки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна