Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече от седмица нямат вода жителите на махала Андрейна в град Батановци

От страна на ВиК – Перник не са предприети никакви мерки за решаването на проблема, съобщи кметът на Батановци Радослав Петров . Той е изпратил писма за съдействие до министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, кмета на община Перник Станислав Владимиров и областния управител на Перник. Батановци е сред населените места с воден режим в община Перник. 

В писмото си Петров пише, че от 27 ноември ВиК – Перник е спряла водоподаването на махалата и оттогава жителите ѝ нямат питейна вода.

„Махала Андрейна се захранвана от кран в местността Крапец, който дори при обявен воден режим е продължавал да подава вода и към Радомир“, добавя кметът на Батановци.

Той пише още, че не е уведомен за това, че махалата остава без вода от ръководството на ВиК, за да бъдат предприети бързи мерки.

Петров припомня, че народният представител Любомир Бонев е предупредил министър Аврамова за проблема още през 2018 г. „За бързото му решаване, спешно трябва да бъде изградено 400 метра ново трасе, за да се свърже махалата към водопровода, захранващ Батановци.

Необходимо е също ВиК – Перник да осигури помпа за помпената станция в радомирското село Стефаново, за да може да се увеличи дебита и да бъде осигурено нормално водоподаване и към махала „Андрейна“ .


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени