Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчестър Юнайтед подписа нов договор за партньорство с китайския гигант Alibaba

Футболният клуб от Висшата лига Манчестър Юнайтед постигна споразумение за партньорство с Alibaba, в което китайският гигант за електронна търговия ще предоставя клубно съдържание в своята онлайн видео компания Youku.com и ще разработи в бъдещ магазин на платформата си Tmall.com, предаде Ройтерс.

Сделката е последният ход на Ман Юнайтед да се ангажира с китайския пазар след старта на мобилно приложение на китайски език и планове за "центрове за опит" в цялата азиатска страна.

"Винаги търсим нови начини да общуваме с нашите китайски фенове и това партньорство с Alibaba им дава възможност да се свържат директно с клуба чрез една от най-популярните в Китай платформени за видео стрийминг", заяви в петък изпълнителният директор на Manchester United Group Ричард Арнолд.

Докато съществуващата сделка за излъчване на британската Висша лига ограничава Манчестър Юнайтед да предава мачове на лигата на живо по водещата китайската онлайн видео платформа Youku.com, английският отбор ще разполага със специален клубен канал в платформата, който ще показва набор от съдържание.

От Ман Юнайтед заявиха, че каналът, който ще бъде свързан с портала Youku Sport, ще включва "академични, женски и отборни турнири на първия тим, плюс мачове на първия отбор, показвани при поискване (след заплащане), като и глобално и специфично за Китай съдържание".

Английският клуб вече произвежда голямо количество съдържание за своя канал MUTV в Обединеното кралство.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна