Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама от пострадалите при авария в цех за биогаз в ямболското село Симеоново остават в болница

Причините за инцидента се изясняват, образуваното е досъдебно производство

| обновено на 07.12.19 в 12:28
Снимка: Радио Шумен

Изписан е единият от тримата пострадали работници при вчерашната авария в цех за производство на метан в ямболското село Симеоново. На този етап не е необходимо транспортирането на другите двама пострадали, информират от областната болница в Ямбол. Състоянието им е стабилно. 

В района на аварията не е отчетено замърсяване на въздуха, няма опасност за местното население и околната среда. Нанесени са материални щети на част от цеха за биогаз

Инцидентът е станал вчера около 15,30 часа в помещение за събиране и обработка на животинска тор за производство на метан, когато избухва експлозия.  От направените в района замервания на въздуха не са установени отклонения от нормите.

Все още не са ясни причините за експлозията, но се предполага, че реакцията е тръгнала от производствения реактор, коментира собственикът Нено Станев:

"Много е силна екзплозията, за да разруши железобетонни стени."

По време на инцидента са работили петима души. Пострадали са трима. Д-р Веселин Цонев за състоянието на най-тежко ранения:

"Най-тежко пострадалият е с гръдна травма, със счупена гръдна кост. Настанен е в реанимация."

От полицията са категорични, че няма опасност за хората в близкото село Симеоново. Причините за инцидента се разследват.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени