Eмисия новини
от 22.00 часа

От програмата "Еразъм+" са се възползвали 60 000 български участници

Снимка: ec.europa.eu

От възможностите на програмата "Еразъм+" са се възползвали 60 000 български участници и 1300 организации от България. Статистиката предостави еврокомисарят за иновации Мария Габриел. Тя очаква за следващия програмен период парите за европейските ученици, студенти и преподаватели да бъдат увеличени. Затова еврокомисарят за иновации Мария Габриел призова за подкрепа:
 
"Искам наистина да помоля за това. Гласът на всеки един от вас е важен. Нека истински следващите няколко седмици и месеци заявим, че този бюджет е всъщност най-добрата илюстрация как в ежедневието Европейския съюз може да сбъдва мечти и може да помага да се чувства полезен."

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев отбеляза, че "Еразъм+" е помогнала много от българските ученици, студенти и преподаватели да се почувстват като част от Европа. А министърът на младежта и спорта Красен Кралев каза, че през 2019 г. България е на четвърто място спрямо другите страни от ЕС по подадени проекти за спорта.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от