Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Европейският съюз обмисля създаването на независима агенция, която да следи за спазването на законите срещу прането на пари. Това съобщи американският вестник "Уолстрийт джърнал".

Изданието посочва, че в последно време се е появила вълна от критики за слабия контрол върху някои от най-големите европейски банки. Това прави финансовата система уязвима за престъпна дейност, уточнява "Уолстрийт джърнал".

Британският дипломат - Александра Хол, която отговаря за разясняването на Брекзит на американските власти и общественост, подаде оставка, информира британският вестник "Гардиън". Тя заяви, че вече не е готова, цитирам, да "разпространява полуистини от името на правителство, на което не се доверява".

Водопадът Виктория пресъхва, съобщи британския вестник "Дейли мейл". Величествената някога вода, която пада от 100 метра височина, вече е тънка струя заради сушата в Южна Африка.

Водопадът се намира на границата между Замбия и Зимбабве и една от най-големите туристически атракции в района.

В момента е пресъхнал почти напълно, тъй като водата спадна наполовина и достигна най-ниското ниво от 40 години. Като причина за драматичните промени бяха посочени климатичните промени, отбелязва "Дейли мейл". 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна