Eмисия новини
от 23.00 часа

Библиотеката в Севлиево получава нови книги за близо 11 000 лева

Снимка: Радио ВИДИН

Градската библиотека в Севлиево получи стотици нови книги по програма на Министерството на културата. Към тях се прибавят и дарените томове от Сдружение за градски читални.

599 книги от 52 издателства са новите заглавия в библиотечния фонд. От тях 240 са на български автори. Общата стойност на получените книги е близо 11 000 лева. Те са осигурени по програма на Министерството на културата, която цели чрез обновяването на библиотечните колекции да активизира интереса към книгата и четенето.

Набавена е художествена литература за деца и възрастни, учебна литература, научни и научно-популярни издания от различни области на знанието. Още 100 нови заглавия са на разположение на читателите в Севлиево, благодарение на инициативата на Сдружение за градски читални „Да съберем 2020 нови книги за библиотеките до края на годината“.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от