Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на българския печат

Снимка: БНР

Над 500 българи са се заразили със салмонелоза след консумация на храна, съобщава "Телеграф". Вестникът се позовава на данни от Центъра по биология на храните след проверка в болниците в страната. Агенцията по безопасност на храните обаче посочва по-малка цифра - 364 и подчертава, че случаите не са повече от заразените през 2018 г.

"24 часа" цитира премиера Бойко Борисов, който вчера обяви на извънредното заседание на правителството: "Ще има дебат за размера на партийните субсидии и за какво да се харчи". Борисов предлага партиите да агитират безплатно по БНР и БНТ преди избори. Възложено беше на финансовия министър Владислав Горанов да открие дебатите за размера на субсидията.

"24 часа" акцентира и върху решението да има прокурор, който да разследва главния прокурор. Извънредното заседание на Министерския съвет беше именно за това - да се приемат и предложат на парламента промени в Наказателно-процесуалния кодекс. Този прокурор ще има 7-годишен мандат и ще оглави Инспектората към Върховната касационна прокуратура.

"Телеграф" разказва за отишлата си в петък Стоянка Мутафова. Вестникът припомня, че актрисата претърпя напоследък три операции и преживя два месеца в болнична обстановка. Изданието цитира нейни колеги, които се прощават с обичаната от всички Мутафова. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна