Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пернишкият квартал "Църква" пет дни е без вода

ВиК трябва да направи нужната организация водата да стига до всички, заяви пред разгневените граждани кметът Станислав Владимиров.
Снимка: Община Перник

Жителите на пернишкия квартал "Църква" и днес са без вода. Късно снощи тя е била пусната за кратко, след пет дни безводие. Това стана причина за среща с кмета Станислав Владимиров и управителя на ВиК дружеството, на която хората настояха въведеният воден режим да бъде еднакъв за всички.  Според тях, за да се осигури нормалното водоподаване към квартала, е необходимо в режима да бъде включено и селището "Делта хил". 

ВиК трябва да направи нужната организация водата да стига до всички, заяви пред разгневените граждани кметът Станислав Владимиров. Той съобщи, че от водното дружество предлагат нов режим - вода да има по 7 часа в денонощието и попита управителя на ВиК дали гарантира, че при този режим всички жители на общината ще имат вода. 

Владимиров заяви, че иска всяко едно населено място да има вода в определен часови диапазон, който да е удобен за хората и да е съгласуван с останалите институции и очаква в понеделник предложението на водното дружество. Той поиска и бързо решение на проблема в квартал "Църква" и незабавно възстановяване на водоподаването.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени