Eмисия новини
от 00.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Над 600 студенти се обучават във филиала на Русенския университет във Видин

Снимка: Полина Тодорова

На 8 декември отбелязваме празника на българските студенти. Той води началото си от 1903 година, когато започва да се чества като патронен празник на Софийския университет.

Днес празнуват 631 студенти от филиала на Русенския университет "Ангел Кънчев" във Видин. Всяка година броят им се увеличава, каза административният директор на филиала Момчил Станков:

"Броят на студентите всяка година се увеличава, което е радостно и се утвърждаваме като един студентски град. Хубавото е, че 172-ма студенти получават стипендии за успех, които ще им осигурят един по-приятен празник."

През тази академична година се дипломират първите студенти във филиала във Видин.

"Силно се надявам, че са мотивирани и ще намерят място за реализация в нашия град. С кмета на Видин д-р Цветан Ценков ще предложим на отличниците да заемат работни места в Община Видин, с което да вдигнат малко образователния ценз в администрацията", добави Момчил Станков.

Русенския университет завършват 147 бакалаври и 20 магистри.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от
Будител на годината 2020