Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Несебър грейна празнично

Празничните светлини на коледната елха на площад „Жулиета Шишманова“ в Несебър вече са запалени. Така по традиция в морския град се дава началото на отбелязването на предстоящите Рождественски и Новогодишни празници. Площадът и сцената пред Артиум-център бяха огласени от звуците на популярни коледни и зимни песни, изпълнени от децата на ВГ „Морски звездички“ към ОДК-Несебър, с ръководител Димитър Йорданов.

С коледна украса грейна и кметството в с. Тънково. Събитието бе придружено от празнични песни в изпълнение на деца от местните детска градина „Пролет“ и ОУ „ВасилЛевски“.

Празничните събития в Несебър ще продължат до края на месеца.

На 10 декември от 18.00 часа гражданите и гостите на града ще могат да се потопят в звуците от концерта “Шедьоври на популярната музика“ в изпълнение на Димка Димова и Стефка Петкова, който ще се проведе в салона на НЧ „Яна Лъскова-1905“.

На 14 и 15 декември на площад „Жулиета Шишманова“ ще бъде организиран коледен благотворителен базар, на който ще бъдат събирани средства за различни хуманни каузи.

На 19 декември от 17.30 часа в залата на читалище „Яна Лъскова“ коледен концерт ще изнесат съставите на читалището, а на 21 декември от 17.00 часа на същата сцена своя продукция ще представят децата на ОДК-Несебър с концерта „Коледа….“.

С концерт на оркестър “Веселие“ и новогодишни фойерверки пред сградата на Артиум-център Несебър ще изпрати старата 2019 и ще посрещне новата 2020 година.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна