Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ювентус допусна първа загуба в италианското първенство

Лацио - Ювентус
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ювентус допусна първото си поражение в италианското футболно първенство през настоящия сезон. В очаквания с най-голям интерес мач от 15-ия кръг шампионите загубиха с 1:3 като гости срещу Лацио. Луис Фелипе, Сергей Милинкович-Савич и Фелипе Кайседо се разписаха за домакините на "Олимпико", като столичани направиха обрат след ранното попадение на Кристиано Роналдо. Португалският национал изведе "бианконерите" напред в резултата в 25-ата минута с удар отблизо след асистенция на Родриго Бентанкур, но защитата на гостите от Торино се пропука при изпълнение на корнер и изравнително попадение на Луис Фелипе. В 69-ата минута Хуан Куадрадо напусна терена с червен картон заради нарушение срещу Мануел Лацари от "орлите". Пет минути след това Милинкович-Савич беше изведен от Луис Алберто, за да преодолее вратаря Войчех Счесни за 2:1.
Полският страж отново беше безпомощен при третото попадение за домакините, паднало в добавеното време. То беше дело на Фелипе Кайседо.

Ювентус допусна първо поражение в първенството след последния кръг от миналия сезон, когато на 26 май загуби с 0:2 като гост срещу Сампдория. Отборът от Торино е на второ място в класирането с 36 точки. Столичани са на трета позиция с три точки по-малко от шампионите. Лидер е Интер Милано с 38 точки.

По-късно днес ще бъдат изиграни още шест срещи от 15-ия кръг в Серия А.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени