Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меси пак блести при убедителна победа на Барселона

Барселона - Майорка
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Барселона победи зрелищно с 5:2 у дома Майорка в мач от 15-ия кръг в испанското футболно първенство. Лионел Меси се отличи с хеттрик, а Луис Суарес добави едно попадение. Вратарят Марк Андре Тер Щеген асистира за гола на Антоан Гризман, който се вкарва първи път в последните шест мача.

Шампионите бързо поведоха с 2:0 на "Камп Ноу" с голове на Гризман и Меси до 17-ата минута. След седем минути игра френският национал прехвърли технично стража на гостите Маноло Рейна след подаването на Тер Щеген. Меси се разписа с шут извън наказателното поле, но новакът в елита върна един гол чрез Анте Будимир след асистенция на Салва Севиля. Четири минути преди почивката Меси отбеляза втория си гол във вратата на гостите с удар от дъгата на наказателното поле. В 43-ата минута Суарес реализира изключително красиво и технично триково попадение във вратата на Майорка, покачвайки резултата на 4:1. Будимир с глава върна още един гол за гостуващия тим в 64-ата минута след центриране на Фран Гомес. Крайното 5:2 беше оформено от Лионел Меси с удар от наказателното поле след пас на Луис Суарес. Преди срещата аржентинският футболист и тримата му синове показаха "Златната топка", спечелена от него преди няколко дни.

Барселона е на първо място в класирането с актив от 34 точки, колкото има и Реал Мадрид. Майорка заема 17-та позиция в класирането с 14 точки.

По-късно днес ще бъдат изиграни още пет мача от програмата на 15-ия кръг в испанския шампионат.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна