Eмисия новини
от 20.00 часа

Седмицата, в която България притихна в почит към Стоянка Мутафова

Снимка: Ани Петрова

Върховен прокурор ще разследва главния прокурор при съмнения за престъпления, решиха управляващите на извънредно заседание на Министерския съвет.

Парламентът прие Държавния бюджет - със скандали в залата и при силно социално недоволство вън. За първи път - без предварително заложен дефицит, но и без излишни разходи. С приоритети - образование, здравеопазване, отбрана и социални дейности. И най-оспорваният дебат - около партийните субсидии и държавното обществено осигуряване.

С разногласия, депутатите избраха и новия министър на труда и социалната политика - Деница Сачева. Майките на децата с увреждания обаче продължиха с протестите.

Децата ни могат да четат, но не могат да разбират текста, показа международното изследване на PISA.

А за да ги улесни, едно издателство преведе на новобългарски език първия български роман "Под игото". Това възмути голяма част от обществото и изведе на протест жители на Сопот. Според тях "това вкопава летвата на българското образование в земята".

Черна седмица за българското кино и театър - сцената на България опустя след загубата на легендарната актриса Стоянка Мутафова, която почина на връх Никулден, само дни след като се простихме и с другата легенда и голям човек, Стефан Данаилов.

Госпожа Стихийно бедствие слезе от сцената завинаги на 97-годишна възраст. Над 70-годишна актьорска кариера. Една от най-възрастните активно играещи актриси в света.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от