Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски с лесна победа срещу Витоша

Бразилецът Паулиньо (вляво) получава поздравления от съотборниците си, след като вкара гол във вратата на Витоша
Снимка: sportal.bg

Отборът на Левски съкрати изоставането си от лидера във футболното ни първенство Лудогорец на пет точки, след като победи Витоша (Бистрица) с 2:0 като домакин. След 19 кръга "сините" са с 42 точки, а Лудогорец е с 47 след равенството 1:1 срещу Черно море в Разград.

Левски надигра тотално Витоша през първото полувреме, но стигна само до един гол. В 24-та минута Филипе Нашименто и Дени Алар направиха двойно подаване пред наказателното поле и португалецът пусна топката вдясно към Станислав Иванов, който пък центрира по земя за Паулиньо. Първият удар на бразилеца бе блокиран, но с втория той вкара за 1:0.

Само пет минути по-късно Алар подаде на непокрития Мазурек в наказателното поле и аржентинецът не успя да вкара от упор, а след още шест минути Християн Василев отрази опасен шут на австриеца.

Паулиньо и Станислав Иванов пропуснаха за Левски до почивката, а след нея отново бразилецът и Алар бяха неточни. Станислав Иванов все пак успокои "сините" с второ попадение в 60-та минута. Живко Миланов, който игра като ляв бек в този мач, подаде в наказателното поле и Василев отклони топката на далечна греда, където тя бе засечена от юношата на Левски за 2:0.
Дени Алар не успя да се разпише на празна врата в 73-та минута и срещата на "Герена" завърши при резултат 2:0.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна