Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кубрат Пулев и Антъни Джошуа могат да се срещнат в Лондон през пролетта

Кубрат Пулев и Антъни Джошуа трябваше да се бият през 2017 г.
Снимка: ВВС

Британският боксьор в свръхтежка категория Антъни Джошуа, който си върна световните титли от Анди Руис в Саудитска Арабия в събота в 12-рундов мач, иска да се бие в Лондон през март. 

Той предпочита да се изправи срещу Дилиън Уайт, но според публикации в пресата на Острова, много по-вероятно е срещу него на ринга да се качи задължителният претендент за титлата на IBF Кубрат Пулев.

“Би било мегаизживяване. Цяла година се бия извън родината и ще е хубаво да си поема глътка въздух. Искам да зарадвам феновете си във Великобритания, които играят голяма роля в моята кариерата. Всеки пък когато играя на родна земя, побеждавам. Вижте само колко хора дойдоха за мача в Саудитска Арабия. Това показва, че свръхтежката категория все още се радва на голям интерес. Искам да изляза за защита на световните си титли на родна територия. Ще бъде по-добре да се бия с британец, но ако няма такъв шанс, то ще следвам правилата за официалните претенденти“, коментира Джошуа пред в. "Сън".

"Идеално, аз съм готов за такъв мач. Не е за вярване”, заяви Пулев в “Здравей, България” по Нова, когато научи за публикацията..

Най-вероятно тази среща ще се състои на стадиона на Тотнъм, който е с капацитет за 60 хиляди зрители.

Кубрат и Антъни трябваше да се бият през октомври 2017 година в Кардиф, но контузия спря българина.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени