Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Награждават за 9-и път „Добрият самарянин“ в Стара Загора

Награда "Добрият Самарянин"
Снимка: Радио Стара Загора

Шест са номинациите на добротворци за Годишните награди „Добрият самарянин“, които ще бъдат връчени за 9-ти път от Сдружение „Самаряни“. Церемонията ще се проведе тази вечер в залата на Държавна опера –Стара Загора, поканите са безплатни, информира Димо Димов от сдружение "Самаряни". Събитието ще премине под мотото „Добротворството непременно ще дойде, няма да закъснее“. А номинациите за голямата награда и скулптурата „Добрият Самарянин“ са за различни добри постъпки на хора и групи, обобщи Мария Данева от „Самаряни“:

Първата номинация е за Семейство Иван и Тони Николови, които подкрепиха дете с физически и ментални дефицити да порасне и да се реализира в живота.

Втората номинация е за Tеодор Тодоров от село Мъдрец, който спаси млад мъж след автомобилен инцидент и появата на смъртоносна волтова дъга.

Третите предложени за наградата са хората от неформална група “Брата за брата”, които творят чудеса - организират благотворителни кампании и връщат надежда.

Номинация има и за Лео Кадели от платформата “Приятели, помагайте”, за които доброто винаги побеждава.

Петата номинация е за екипа на ДМСГД - Стара Загора, известен като Дом „Майка и дете“, огнеборците и доброволците от кварталите “Чумлека” и “Лозенец”, които рискуваха живота си, за да спасят десетки детски животи при пожар край Дома.

Шестата номинация е за Валентина Андрейчева - млада жена, която не остава безучастна и помага на момиче, изпаднало в ситуация на насилие

Номинациите за наградата са продължили и след приключване на срока за тази година, за това вече има и първо предложение за приза догодина, информира още Димо Димов. Това е Петко Бонев, който се притече на помощ и спаси живота на намушканото момиче в нощния влак от Пловдив за Варна.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна