Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теодор Кабакчиев: В Германия искам да бъда една по-добра версия на себе си

„Щастлив съм от резултата. Това е едно добро начало на сезона. Старая се да насочвам вниманието си върху тренировките и върху това да се усъвършенствам. Със сигурност това постижение ми носи положителни емоции и ми показва, че вървя по правилния път. Дава ми вяра в способностите ми“, това заяви Теодор Кабакчиев 48 часа след като спечели третото място в първия кръг от световния шампионат по супер еднуро в зала, който се проведе в плоския град Краков. Българинът записа уникално представяне след 4-та, 1-ва и 2-ра позиция в трите финални състезания.


„Трасето беше доста трудно. Пръстта, която използваха за изграждането му беше много мека. Това направи условията за всички състезатели много трудни. Това беше най-трудното препятствие, защото при мека пръст моторът спира от само себе си, без да натискаш спирачките, той просто потъва. Беше доста физически натоварващо. Другото, което можеше да ме разконцентрира, беше това, че се движех в челото. Фактът, че съм на първа, втора или трета позиция можеше да ме разсее. Аз съм доволен, че успях да запазя концентрация и да се мобилизирам и да завърша на добра позиция. Изобщо цялата съвкупност от елементи и времето, което трябваше да изкарам на трасето, ме измори много.“


Един от най-големите състезатели по автомобилизъм Димитър Илиев беше част от агитката, която в Полша подкрепи младия и талантлив състезател. Осемкратният рали шампион и преподавател в Националната спортна академия „Васил Левски“ Димитър Илиев сподели как се надвиква 14 000 публика.

„Всичко е въпрос на стимул. Когато има кой да ти дава стимул, възможностите стават големи и викането също. Имахме възможност да преживеем нещо уникално, да присъстваме на това как един българин записва името си в историята на мотоциклетния спорт, спечелвайки един от маншовете и нареждайки се на трето място в генералното класиране. Беше уникална атмосфера. Това, което показа Теодор, беше смело, защото ние не сме имали такива очаквания от него. Момчето се справи блестящо. Сигурен съм, че най-доброто за Теодор предстои"


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна