Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (Пловдив) победи Дунав

Локомотив победи с 3:0 в Русе.
Снимка: БТА

Дунав записа нова домакинска загуба. Футболистите на Людмил Киров отстъпиха с 0:3 на градския стадион в Русе пред състава на Локомотив Пловдив в последния мач от 19-тия кръг в Първа лига..

В началото мачът започна оспорвано. Първият гол беше отбелязан в 14-ата минута. Алмейда изведе с дълъг пас Димитър Илиев, който се освободи от защитата на Дунав, остана сам срещу Макенджиев и отбеляза - 1:0 за Локомотив.

След попадението гостите от Пловдив оказаха натиск над съперника, като атаките към вратата на Дунав не спираха. При една от тях - в 34-ата минута, Ожболт навлезе на скорост в наказателното поле и стреля, но топката излезе в аут. Седем минути по-късно той вече бе точен. След нова грешка в защитата на Дунав Илиев подаде на Ожболт, който напредна и регистрира второ попадение за Локомотив.

След почивката футболистите на Дунав заиграха по-добре, като на няколко пъти създадоха опасни ситуации пред вратата на Локомотив. В 68-ата минута и гостите от Пловдив имаха шанс да отбележат -Карагарен стреля от малък ъгъл, но Макенджиев изчисти в корнер. В 84-ата минута Георги Илиев отправи опасен удар по земята към вратата на домакините, но топката срещна страничната греда. В 88-ата минута Карагарен вкара отблизо и направи резултата класически за Локомотив.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна