Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Панаирът на книгата в НДК се открива днес

| обновено на 10.12.19 в 09:42
Снимка: Ани Петрова, БНР

47-ият панаир на книгата се открива днес в НДК. Най-мащабният книжен форум в България ще продължи до неделя, а публиката може да очаква десетки съпътстващи литературни събития.

Официалният старт ще бъде даден в 17 ч. с изпълнение на джаз формация „София” в Централното фоайе на НДК.

Културната програма включва над 70 литературни събития - срещи с български и чужди автори, преводачи и издатели, както и премиери на най-новите книжни заглавия у нас, каза Велизара Добрева - председател на Асоциация „Българска книга”.

„Тази година изложението ще бъде отново на 4 етажа в НДК. Ще бъдат предоставени книги в цялото им разнообразие. Както възрастовото - от най-малките до най-големите, така и жанрово. Предлага се и художествена литература, и научнопопулярна, и образователна. Цялото разнообразие на българския книжен пазар“, разясни тя.

Според Мила Ташева от сайта "Аз чета" форумът се е утвърдил като истински литературен празник. "Откакто съществува и Софийският международен литературен фестивал, вече говорим за едно съвсем мащабно, пищно, разкошно събитие с много сериозна културна програма, което има заявки да се появи на картата на литературните фестивали в Европа", добави тя в интервю за предаването "Преди всички".

На панаира на книгата тази година ще присъстват 160 издателства, като голяма част от тях не са от София. 

Щандовете на издателите ще работят от 10 до 20 ч.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна