Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-строг нов режим на водата в Перник и района

| обновено на 10.12.19 в 16:58
Язовир „Студена“
Снимка: БТА

Нов по-строг режим за перничани ще бъде въведен от утре. Това стана ясно след среща на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова с кмета на Перник Станислав Владимиров и областния управител Емил Костадинов.

Водата ще бъде пускана в 16.00 часа следобед и ще бъде спирана в 22.00 часа в града и в по-голямата част от селата, а други села ще имат през ден водоснабдяване.

По този начин ВиК-Перник гарантира, че ще може да се осигури нормално водоподаване, тъй като при настоящия режим не могат да се напълнят резервоарите.

Досега е установено, че са ставали от 13 до 15 аварии на ден заради два пъти спиране и пускане на водата.

Търсене на изход от водната криза в миньорския град опитаха да намерят днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова заедно с кмета на Перник Станислав Владимиров, зам.-министър Николай Нанков и представители на отговорните институции.

Предложението за по-суровия режим на водата предстои да бъде внесено официално от ВиК Перник в утрешния ден, след което ще се пристъпи към новия режим на водата. Очаква се той да влезе в сила от четвъртък, 12 декември.

От утре временно ще бъде назначен прокурист във ВиК-Перник, който ще управлява дружеството до назначаването на титуляр, тъй като готвеният за директор на дружеството Илиян Илиев все още не е отписан като шеф на ВиК Шумен. Изпълнителният директор на ВиК Перник инж. Иван Витанов, който беше уволнен, е бил освободен вчера и от Управителния съвет на дружеството.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени