Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сдружение за споделено учене „Ела“ и насилието в училищата

Елисавета Таракджи (вляво) и Латинка Дучева
Снимка: Росица Михова

Насилието винаги е било част от цивилизацията ни. Насилие над народи, над общности, над малцинства, над семейства, над личността. То ни залива от екраните – големи и малки. Срещаме го на улицата, в заведения, понякога и в домовете си. Но най-страшно е, когато насилието се случва в училищата и детските заведения. Тогава не само детето-жертва е застрашено. Застрашени са всички деца. 

И каквито и анализи да са правени в това студио, всички стигат до един извод – важни са превенцията и възпитанието на децата; важно е да им се дава такъв пример, че те да не израстват като бъдещи насилници!

„За преодоляване на насилието“ говорихме в „Познати и непознати“ с помощта на Латинка Дучева и Елисавета Таракджи от Сдружение за споделено учене „Ела“. Сдружението реализира своя национална програма за преодоляване на насилието, в която участват 10 училища от цялата страна. Затова в разговора се включи и Гергана Крумова, училищен психолог в 137 СОУ „Ангел Кънчев“ в София. Както и ученици – участници в Програмата. Какво си казахме – можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна