Eмисия новини
от 14.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Излезе енциклопедия „Космосът“ с уникални цветни кадри на НАСА

Тази книга съдържа всичко, което трябва да знаем за Вселената. Тя включва 800 уникални изображения и съдържателни описания, отвеждащи децата на пътешествие из дълбините на Космоса. Разделите „Наблюдения над Вселената“, „Излитане!“, „Хора в Космоса“, „Слънчевата система“, „Луната“, „Слънцето“, „Звезди и звездни наблюдения“ ще превърнат всеки млад любител на Космоса в посветен читател.

Проследени са историята на космическите пътувания, най-новите постижения на космическите нации, особеностите на Слънчевата система и Вселената в невероятни подробности. Преливаща от факти, хронологии и първокласни снимки, енциклопедията вдъхва живот на открития Космос, интригува с космически разходки и любопитни истории за отглеждането на животни на борда на космическа станция.

Засега само около 500 души са напускали Земята, за да изследват чудесата на открития Космос. С помощта на гл.ас. д-р Владимир Божилов от катедра „Астрономия“ към Физическия факултет на Софийския университет, който е научен консултант на тази книга, успяваме да се докоснем до тайните на Космоса, скрити в нейните 256 страници.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от