Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Увеличават драстично цената на водата в Сливен през 2021?

Снимка: архив

Промяна в цената на водата в Сливен може да има през 2021 година, съобщиха от областна администрация, цитирайки управителят на ВиК Севдалин Рашев. Според разпространена по-рано информация на извънредна среща при областния управител Чавдар Божурски, е коментирано увеличение между 10 и 15%. На срещата са присъствали кмета на Сливен Стефан Радев, управителя на дружеството Севдалин Рашев и членове на Асоциацията по ВиК. 

През 2020 година промяна в цената на водата в Сливенска област няма да има, освен заложената според инфлационния индекс в бизнес плана на дружеството, се казва в съобщението до медиите. В него се обяснява, че през 2021 година увеличение може да има като цитирам „евентуална компенсация за повишените разходи за електроенергия, които дружеството е започнало да прави поради включването на помпените станции на Тунджа, с цел съхраняване на водата от яз. „Асеновец“. 

Цената на водата може да бъде променяна само според установената методика на КЕВР и зависи от евентуалния преразход за електрическа енергия през 2020 година, който пък зависи от природните условия и промените в обема на яз. „Асеновец“,се пояснява още в съобщението.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна