Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Накъде в София

Кадър от “Две големи американски комедии”
Снимка: Театър София
ИЗЛОЖБА

Рисунката е този малък светъл процеп, който ни дава ориентир и пристан за завръщане в началото на художественото ни търсене. Това е концепцията на художниците Йордан Йорданов, Камен Симов, Николай Мартинов, Николай Златанов - Кайо, Роберт Цанев, Светослав Хаджигаев. 
Изложбата “+Рисунка” можете да видите от 12 декември 2019 г. до 10 януари 2020 г. в галерия Арт алея.

КОНЦЕРТ

Хорът на "Музикална лаборатория за човека" и международният български симфоничен Genesis Orchestra, под диригенството на маестро Йордан Камджалов, ще изпълнят тържествен коледен концерт с включена оратория "Коледа" от Димитър Ненов от 20.00 ч. в зала "България".

КНИГИ

Самира Кентрич представя своя графичен роман "Балканалия. Да растеш по време на преход" в НДК.  Събитието е своеобразна среща-изложба със словенската писателка, художник и визуален артист.

Лидия Димковска, авторката на "Резервен живот" и "Но-Уи", пристига у нас за среща с читатели. Събитието е в "Каза либри".

От 13.00 ч. в литературен клуб “Перото” ще бъде представено поетичната книга на Хайри Хамдан “Водните лилии на паметта”.

ТЕАТЪР

Тази вечер от 19.30 ч. в Нов театър НДК ще започне моноспектакълът на Жулиета Колева “Нищо по-хубаво”. Автор е Оливер Буковски, а режисьор Стефан Къшев.

В театър София от 19.00 ч. вдига завеси спектакъла “Две големи американски комедии” по текстове на Уди Алън и Нийл Саймън. Режисьор е Николай Поляков. Участват Николай Димитров, Лора Мутишева, Силвия Петкова, Пламен Манасиев, Владимир Матеев, Симона Халачева, Николай Антонов, Юлиян Рачков, Милена Живкова, Дария Симеонова, Йоанна Темелкова, Лилия Маравиля.Две пиеси  от най-успешните световни драматурзи днес – Уди Алън и Нийл Саймън са на сцената на Театър „София“. Две комедии, вдъхновени от вечните въпроси около любовта и брака. Смешни, проникновени пиеси за това как двойките изпадат в криза, къде бягаме от собствените си комплекси, възможно ли е да обичаме само един партньор…

ПОЕЗИЯ

Победителят в националната награда за поезия "Иван Николов" ще бъде излъчен на церемония в клуб "Перото" в НДК. В тазгодишния конкурс са участвали 37 книги от 22 издателства. Победителят ще получи плакет от художника Христо Гочев и парична премия.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени