Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ники Стоичков и страстта му към киното

БНР Новини
Снимка: NoBlink

Ники Стоичков обича киното. Вече е извървял пътя на човека, който се бори, за да се занимава с онова, което истински иска, и сега му предстои да стане добър в това. Ники, както е познат на всички, не иска киното да е просто нещото, което работи. Иска то да е неговата професия. Затова и гори в това, което прави. При това гори заедно с още хора. Всички те са обединени от любовта си към седмото изкуството. Във всичките му форми. Най-добре е обаче, когато киното е българско.

Ники е създател на онлайн платформата NoBlink, която дава достъп до немалък брой български филмови заглавия. Екипът на платформата също създава немалко такива. От четири години те призовават хората да не мигат пред българското кино. За тях то тепърва има какво да покаже и най-вече да разчупи стереотипа на „добре е като за български филм“.

Ники Стоичков е режисьор и продуцент. Името му върви редом до това на „Доза щастие“ – първият български филм, който оглави годишната класация на Google (т.е. това е най-популярният филм у нас за изминалата година, изпреварвайки по търсене в мрежата суперпродукциите – „Аквамен“, „Жокера“ и „Отмъстителите: Краят“).

Това, както и темата на филма, са неща, за които трябва да се говори, както и направихме с Ники, един от продуцентите на този успешен български филм – говорихме за успеха, щастието и всичко онова, което се крие зад „не мога“. Разговорът можете да чуете в звуковия файл.

Разговор на Таня Димова с Ники Стоичков във „Време и половина“


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна