Eмисия новини
от 20.00 часа

Удължават срока за разследване на смъртта на 17-годишната родилка от Панагюрище

Панорамен изглед от Панагюрище
Снимка: Уикипедия

Разследването, което трябва да установи причините за смъртта на 17-годишната родилка в Панагюрище, ще се забави, обявиха от окръжната прокуратура в Пазарджик.

Причината е – затруднение при изготвянето на съдебно-медицинската експертиза. Изисканата от прокуратурата експертиза трябваше да бъде готова в двуседмичен срок, но вещите лица са поискали допълнително време.

Говорителят на прокуратурата Пламен Пантов заяви, че при това положение срокът ще бъде удължен:

"Щом казват, че срокът им е недостатъчен и е необходимо да се съберат допълнително доказателства, за да може да се излезе с едно обосновано и аргументирано заключение, няма как да не се съобразим. Ще трябва да се изчака просто, за да може по един категоричен начин да се установят причините за смъртта и дали това се дължи на лекарска грешка, или на някаква друга причина".

17-годишната Мария почина в началото на месеца в частна болница в Парнагюрище, два дни след като роди здраво бебе. Родителите ѝ обвиняват лекарите за това.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от

За квалификацията на медиаторите

публикувано на 17.01.20 в 12:00