Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Джамбазки е засечен да шофира в нетрезво състояние

| обновено на 12.12.19 в 21:42
Ангел Джамбазки
Снимка: БГНЕС

Евродепутатът Ангел Джамбазки е засечен да шофира с алкохол в кръвта. Това е станало при полицейска проверка в района на Самоков на 7 декември.

При първоначалната проба с дрегер са отчетено близо 1,5 промила, но последваща кръвна проба е отчела 1,08 промила алкохол.

Той ще бъде наказан административно тъй като кръвната му проба е показала под 1,2 промила алкохол в кръвта, съобщи днес главният секретар на МВР Ивайло Иванов и допълни:

„Бяха разпоредени засилени полицейски проверки за употреба на алкохол от водачи и при една така рутинна проверка в нощта на 7 срещу 8 декември е спрян г-н Джамбазки. Той по никакъв начин не е използвал това, че е евродепутат, а е изпълнил всички разпореждания на полицаите. След положителната проба за алкохол с дрегер е пожелал да даде и кръвна. Днес беше готова и кръвната проба и от нея стана ясно, че промилите са под 1,2. По българското законодателство от 0,5 до 1,2 санкцията е административна. Какво ще бъде конкретното наказание на г-н Джамбазки ще реши административно-наказващият орган“. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени