Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Графа с концерт на "Българска армия" през юни догодина

Владимир Ампов - Графа
Снимка: Ани Петрова

Певецът Владимир Ампов - Графа издаде нов албум със заглавна песен "Страничен наблюдател". Той подготвя и концерт през следващата година на стадион "Българска армия".

"Много се вълнувам. Датата е 10 юни. Билетите са вече в продажба. Има доста голям интерес. Малко нескромно звучи, но се радвам, защото има доста време дотогава", сподели певецът в предаването "Хоризонт до обед".

За песента си "Страничен наблюдател", Графа разказа, че това е социална балада. "Няма много любовна тематика в нея, но пък според мен казва някои истини или поне задава въпроси."

Обикновеният човек и измисленият елит

"В израза "измислен елит", който използвам в песента, имам предвид именно да не се затваряме в определени общности и групи и да смятаме, че сме недосегаеми. Обикновено такъв тип хора не се интересуват от другите и живеят доста по-егоистично. Всъщност под "обикновен човек" аз имам предвид всички хора, които живеят нормално и могат да променят хода на събитията. В случая аз, като човек на изкуството, се радвам, че по някакъв начин моят глас може да бъде чут и да кажа някои неща, които ме вълнуват", подчерта Владимир Ампов.

Той сподели, че не е почитател на коментарите в социалните мрежи.

Агресия по виртуалните стени

"Нещо, което мен също ме вълнува като тема и в различни текстове съм го заложил, дори в една песен - "Надежда", която е също част от албума - в нея точно се пее за това, че хората изливат злобни слова на всяка стена. "Стена" се има предвид не буквално стена на сграда, а стена в социална мрежа. Така че това е друг тип агресия, която сега хората могат да изразяват непрекъснато", допълни певецът.

"Искам да пожелая на всички да са най-вече щастливи и по-смирени, да бъдем всички заедно, по-добри хора. Може би звучи банално, но пък това е нужно в днешно време", пожелава певецът преди Рождество Христово и предстоящите празници.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени