Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анелия Торошанова с награда от ПАМБ

Свилена Димитрова, Анелия Торошанова и Елиза Николова
Снимка: архив на А. Торошанова

Журналистът Анелия Торошанова от програма „Христо Ботев“ получи наградата на Професионалната асоциация на медиаторите в България (ПАМБ).

На Коледно парти адвокат Елиза Николова, председател на ПАМБ, връчи грамота и статуетка с формата на фар на специализираното юридическо предаване „Законът и Темида“ за активна медийна подкрепа на медиацията. Адвокат Николова приветства водещата с думите: „Вашето предаване свети като фар в медийното пространство и има голямо значение за обществото и слушателската аудитория, както и за обективното отразяване на събитията в съдебната система и всички въпроси и казуси, свързани с медиацията.“ Адвокат Николова пожела на Анелия Торошанова да бъде все така устремена и обективна, прецизна и креативна в работата си.

„За мен е удоволствие да бъда тази вечер сред представителите на гилдията на медиаторите. Благодаря за наградата. Тя е ценна за мен. Аз също подкрепям идеята за въвеждане на задължителна медиация при разрешаването на някои видове спорове и в тази насока е необходимо да бъдат направени актуални законодателни промени. Ролята на юридическото предаване „Законът и Темида“ и на БНР, като обществена медия, е да бъде близко до хората, да отразява обективно и коректно, а също така да образова и обучава и в сферата на медиацията. А стане ли дума за медиация, касае се за работа чрез и върху човешките отношения.“ Това каза водещата на юридическото предаване на БНР Анелия Торошанова пред представителите на гилдията на адвокатите медиатори и гостите на събитието.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна