Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доротея Вирер спечели спринта за СК в Хохфилцен

Доротея Вирер (на преден план) направи само една грешка в стрелбата.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Носителката на големия Кристален глобус за миналия сезон Доротея Вирер от Италия спечели спринта на 7.5 километра от Световната купа по биатлон в Хохфилцен (Австрия).

Вирер финишира за 21:26.5 минути, след като допусна една грешка при първата от двете си стрелби. Така тя записа втора победа през кампанията и общо девета в кариерата си за Световната купа.

Втора на 5.9 секунди без пропуск на огневия рубеж остана Ингрид Тандреволд (Норвегия). Трета на 18.3 секунди се нареди Светлана Миронова (Русия). Тя свали 9 от 10 мишени при стрелбата и с добро ски-бягане стигна до първи подиум в кариерата си.

Българките останаха извън първите 70 в класирането днес. Милена Тодорова завърши 71-а с две грешки при стрелбата на 2:24.4 минути. Даниела Кадева е 80-а с един пропуск на 2:39.4 минути, а Мария Здравкова е 90-а от 104 финиширали с две грешки на 3:25.2 минути.

Вирер е лидерка в генералното класиране след три състезания през сезона със 156 точки, следвана от Тандреволд със 113 точки и Марте Рьозеланд (Норвегия) със 112 точки. Милена Тодорова е 66-а с 2 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!