Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българка ще солира на камерния оркестър на Миланската Скала в НДК

„Музиката е енергия“ – това е мотото на 33-тото издание на Новогодишен музикален фестивал, който тази година обединява в програмата си творческите сили на значими имена на съвременното изпълнителско изкуство с тези на млади таланти.


Международният музикалният фестивал ще бъде открит официално на 15 декември от 20:00 часа с концерт на Cameristi della Scala – един от двата камерни оркестъра на прочутия оперен театър в Милано. Тази формация е популярна с многобройните си турнета на всички континенти - камерният оркестър Cameristi della Scala изнася концерти в престижни театри и концертни зали като Залата на Организацията на обединените нации и Карнеги хол в Ню Йорк, Централата на ЮНЕСКО и зала "Гаво" в Париж, Оперният театър във Варшава, зала „Чайковски” в Москва и много други.

В зала 1 на НДК ще звучат популярни творби от италиански композитори в програма, озаглавена „Италия – музиката е любов“.

Солистка ще бъде българската флейтистка Десислава Петева, която от години живее и работи в Италия. В концерта има и друга българска нишка, за която Десислава Петева разказа в интервю за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт". Чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!