Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Промени в Закона за автомобилните превози ще гледа правителството следващата сряда

Росен Желязков
Снимка: БГНЕС

Промените в Закона за автомобилните превози ще бъдат предложени на Министерския съвет на заседанието следващата сряда. Те ще влязат в парламента още тази година, съобщи министърът на транспорта Росен Желязков по повод протеста на автобусните превозвачи.

Фирмите са недоволни от системата "Бонус-малус" и тол системата. Те настояват и за законодателна промяна, чрез която нерегламентираните превози да се считат за престъпление.

"Не може да подложим на срок въпроса, свързан със създаването на единен орган за контрол на пътя, защото това е въпрос между повече от една институция и е свързан с ефективността за контрола изобщо. Той ще бъде поставен тогава, когато тол системата заработи, за да може да се види каква е синергията между тол-а, между контрол, осъществяван от ДАИ, и контрол, осъществяван от КАТ, разбира се, на вход и изход от "Митници", НАП и т.н. Мислим в тази посока - за оптимизиране на този контрол, който е свързан и с всички мерки, които аз и моите колеги са предприели по отношение намаляването на корупционните рискове", каза министърът на транспорта Росен Желязков


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна