Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марк Жирардели Марио Мат откриха зимния сезон в Банско

| обновено на 14.12.19 в 16:00

Легендите в световните ски Марио Мат и Марк Жирардели поставиха началото на новия зимен сезон  в Банско, спускайки се със своите отбори от любители  на белите спортове.

С много игри и награди стартира зимният сезон в курорта, който и тази година получи най-високото отличие за качество. Хиляди гости се радваха на снега в планината и забавленията, подготвени от организаторите.

Новият мажоритарен собственик на ски-зона Банско Марк Жирардели откри сезона с думите:

„Добре дошли отново в Банско. Виждате, че снегът вече е тук и се надявам, че преди Коледа целият курорт ще може да отвори“.

Гост на Банско беше и легендата в алпийските спортове Марио Мат, който си припомни състезанието за световната купа преди осем години:

„Банко е един невероятен курорт. Хареса ми още първия път, когато бяхме тук през 2011 година. Невероятна публика, невероятни условия, невероятни хора“.

Кметът на община Банско Иван Кадев и Марк Жирардели коментираха и необходимостта от развитието на ски-зоната:

„Вчера имах среща-разговор с мажоритарния собственик на „Юлен“ АД. И двамата се обединихме около мнението, че развитието на нашата ски-зона, на техническата и инженерната инфраструктура трябва да продължи по възможно най-добрия начин“, каза кметът.

„И се надяваме, че правителството ще ни подкрепи в това“, добави Марк Жирардели.

Ски легендите Марио Мат и Марк Жирардели имат две специални участия - в състезанието „Влез в отбора на шампиона“ и  традиционното спускане с децата от ски-клуб „Юлен“.

Група „Ъпсурт“ ще изнесе зимен концерт на „Бъндеришка поляна“, след което празникът ще се пренесе на площада в Банско, където жители и гости ще могат да участват и да вкусят от кулинарното шоу на Ути Бъчваров.

Освен празничните емоции откриването на зимния сезон беше и повод за работно съвещание на организационния комитет по провеждането на световната купа по ски за жени, която е планирана в календара за 25 и 26 януари.

Към този момент цените на лифт картите няма да се променят въпреки повишените разходи за ток и вода, заявиха от дружеството-концесионер.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия