Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА София приключи годината с 4:0 над Дунав

ЦСКА София приключи годината с 4:0 над Дунав
Снимка: БТА

Отборът на ЦСКА София завърши календарната година с домакинска победа - 4:0 над Дунав (Русе) в мач от 20-ия кръг на Първа лига по футбол. Тиаго Родригес откри през първото полувреме, а след почивката се разписаха Али Соу, Греъм Кери и Рубен Пинто. „Армейците“ ще зимуват на четвърта позиция, като тимът е на точка от третия Локомотив (Пловдив) и на три след втория Левски, които утре ще се изправят един срещу друг в дербито на кръга.

Червените" регистрираха забележително постижение, като в осми пореден официален мач не допуснаха гол в своята врата под ръководството на старши треньора Милош Крушчич. Началото на мача се забави с близо 20 минути заради проблем с осветлението на стадион "Българска армия". Срещата започна с минута мълчание в памет на починалия днес бивш футболист на "червените" Пламен Янков.

ЦСКА София очаквано започна по-активно и можеше да поведе още в 4-а минута, но удар на Али Соу от малък ъгъл бе спасен от вратаря на гостите Благой Макенджиев. Малко по-късно и Греъм Кери опита шут пред наказателното поле, който стражът на русенци отново спаси. Дунав също имаше своята ситуация през първото полувреме, след като Стефан Христов преодоля Иван Турицов в 26-а минута и стреля, но Бусато спаси, а при добавката Митко Русанов не успя да намери рамката на опразнената врата от 3-4 метра.

ЦСКА София стигна до попадение в 31-а минута, когато Тиаго Родригес проби през центъра, стреля от 20-ина метра и топката спря в мрежата след рикошет в крака на Мартин Ковачев. До края на първата част "червените" диктуваха събитията на терена, а Али Соу имаше ситуация за гол в 45-а минута, която пропусна.

Втората част започна с нов пропуск на Али Соу, който се откъсна добре в 51-а минута, но стреля над вратата. Осем минути по-късно Соу все пак успя да се разпише след хубав пробив на Рубен Пинто, който върна към гамбиеца и той отблизо не сгреши - 2:0. Това попадение окончателно свали гарда на гостите и ЦСКА София стигна до нови два гола до края. Греъм Кери получи пас от Соу и с плътен удар прати топката в мрежата под плонжа на Макенджиев в 68-а минута. Пет по-късно дойде ред и на Пинто да запише името си при голмайсторите. Португалецът навърза няколко играчи на Дунав и с прецизен шут вкара за крайното 4:0.

В ругите мачове днес: Берое - Царски село 2:0 и Черно море - Апрда 1:1.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна