Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йоханес Тингнес Бьо отново е най-бърз, Владимир Илиев е 33-ти

Йоханес Тингнес Бьо
Снимка: БТА

Норвежецът Йоханес Тингнес Бьо записа втора победа в Хохфилцен в рамките на два дни, след като спечели преследването на 12,5 км от Световната купа по биатлон. Бьо, който стартира от първа позиция заради успеха си в спринта, премина без нито една грешка през четирите стрелби и финишира за 31:27.0 минути. Втори остана руснакът Александър Логинов, който изостана с 33.5 секунди, като също не направи грешки в стрелбата. Челната тройка бе допълнена от французина Емилиен Жаклен на 40.5 секунди, като Жаклен изпревари във финалните метри словенеца Яков Фак и сънародника си Симон Дестьо. На шесто място завърши другият брат Бьо - Тарей.

Състезанието се превърна в разочарование за французина Мартен Фуркад, който с две грешки остана на 1:20 минути зад победителя Йоханес Тингнес Бьо.

Силно състезание направи българинът Владимир Илиев, който спечели 10 позиция спрямо стартовия си номер и въпреки четирите си грешки завърши на 33-о място с пасив от 3:53 минути от победителя. Другият българин в днешния старт - Антон Синапов, не успя да завърши дистанцията заради технически проблем.

В генералното класиране за Световната купа води Йоханес Тингнес Бьо с 211 точки, пред Логинов със 177 и Дестьо със 175. Владимир Илиев е най-напред от българите - 29-ти с 39 точки. В неделя в Хохфилцен е щафетата при мъжете.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна