Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реал Сосиедад открадна точка на Барселона, шефът на гостите бесен на съдиите

Реал (Сосиедад) открадна точка на Барселона
Снимка: БТА

Отборите на Реал Сосиедад и Барселона завършиха 2:2 в мач от 17-ия кръг на испанското първенство по футбол. Домакините откриха резултата в 12-ата минута, когато Микел Оярсабал бе точен от дузпа. Нарушението бе отсъдено за фаул срещу Диего Йоренте. В 38-ата минута Луис Суарес се възползва от грешка в защитата на Реал и комбинира с Гризман, който с техничен удар над вратаря изравни.

Четири след подновяването на играта Серхио Бускетс изведе в отлична позиция Лео Меси, а той от своя страна намери Суарес на празна врата и Барселона поведе в резултата. В 62-ата Реал Сосиедад изравни, след като Начо Монреал центрира отляво, а Марк-Андре тер Щеген подари топката на Александър Исак и младият швед вкара за 2:2. До края на срещата и двата отбора имаха шансове да стигнат до успеха. Барселона е лидер в класирането с 35 точки, докато Реал Сосиедад е 4-ти с 28 пункта.

Президентът на Барселона - Джосеп Бартомеу, обяви ще пусне оплакване до шефа на Испанската федерация Луис Рубиалес за съдийството. Претенциите на гостите са за това, че не е използвана системата ВАР при ситуацията срещу Жерар Пике в 92-ата минута, който имаше претенции за дузпа.

В друг мач от кръга Гранада загуби от Леванте с 1:2.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени