Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фаворитите в Германия с разгромни победи

Байерн (Мюнхен) разгроми с 6:1 Вердер
Снимка: БТА

Шампионът Байерн (Мюнхен) и подгласникът Борусия (Дортмунд) постигнаха разгромни победи в 15-ия кръг на германското първенство по футбол. Баварците се наложиха с 6:1 над Вердер (Бремен), докато Борусия победи с 4:0 Майнц като гост. Хеттрик за Байерн вкара бразилският плеймейкър Филипе Коутиньо, два гола добави Роберт Левандовски, а един - Томас Мюлер. Косоварът Милот Рашица даде аванс на Вердер в 24-тата минута с мощен удар от дъгата на наказателното поле, но още до почивката Байерн обърна с голове на Коутиньо и Левандовски. В рамките на 15 минути в средата на второто полувреме домакините оформиха успеха си с нови два гола на Коутиньо, разделени от 18-ото попадение на Левандовски и това на Мюлер. С победата си Байерн прекъсна серията си от две загуби в първенството и се изкачи на четвърто място в класирането с 27 точки, на две зад третия Борусия Дортмунд и на четири зад лидера Борусия Мьонхенгладбах, който е и с мач по-малко.

Дортмундци не срещнаха затруднения срещу закъсалия отбор на Майнц. Марко Ройс откри резултата в 32-рата минута, а след почивката Джейдън Санчо, Торган Азар и Нико Шулц оформиха изразителния успех на "миньорите".

В другите мачове от кръга новаците Падерборн и Унион Берлин завършиха 1:1, Херта спечели в Берлин с 1:0 с гол на Владимир Дарида срещу Фрайбург, а Кьолн надигра у дома Байер (Леверкузен) с 2:0. "Аспирините" завършиха мача с девет души след червени картони на Александър Драгович и Леон Бейли. Дюселдорф загуби от Лайпциг с 0:3.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени