Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ливърпул увеличи преднината си пред Лестър

Ливърпул победи с 2:0 Уотфорд
Снимка: БТА

С два гола на Мохамед Салах отборът на Ливърпул победи с 2:0 Уотфорд в мач от 17-ия кръг и направи поредна крачка към спечелването на титлата в първенството на Англия по футбол. Домакините се възползваха от серията пропуски на съперника си и с два гола в края на двете полувремена постигнаха 16-ата си победа в 17 мача през сезона. Уотфорд, на чиято пейка дебютира новият наставник Найджъл Пиърсън, първи можеше да вкара в 37-мата минута, но Абдулайе Дукуре направи сериозен пропуск от чиста позиция. В ответната атака Ливърпул откри резултата. Садио Мане изведе Мохамед Салах, който с удар десния крак в далечния ъгъл даде аванс на домакините. Минута преди края на  първото полувреме Исмаила Сар бе длъжен да вкара за Уотфорд, но непокрит стреля право във вратаря Алисон.

В 49-ата минута системата за видеоповторения отмени гол за на Мане за 2:0 заради минимална засада. Пет минути по-късно гостите можеха да изравнят, но Жерар Деулофеу пропусна очи в очи с Алисон. В самия край на редовното време нова бърза атака на Ливърпул завърши с втори гол. Мане върна към точката на дузпата, където резервата Дивок Ориги отправи анемичен удар, но той се оказа на крака на Салах и от малък ъгъл египтянинът вкара за крайното 2:0.

Борещият се за оцеляване във Висшата лига Норич постигна равенство 1:1 при гостуването си на Лестър и спря победната серия на "лисиците", които бяха спечелили всеки един от предишните си осем мача в първенството. Така авансът на Ливърпул пред Лестър на върха в класирането нарасна на 10 т.

Теему Пуки даде аванс на Норич в 26-ата минута, но само 12 след това Лестър изравни. Джеймс Мадисън центрира от корнер, Джейми Варди засече с глава, след което вратарят на "канарчетата" Тим Крул боксира топката в собствената си врата. През второто полувреме Лестър натисна, но серия от пропуски направиха Варди, Уилфред Ндиди и резервата Харви Барнс.

Борнемут прекъсна серията си от пет последователни загуби и спечели едва за втори път в последните си 11 срещи след 1:0 като гост над Челси. Дан Гослинг реализира единственото попадение в 84-тата минута, а за домакините поражението бе четвърто в последните пет кръга.

Шефилд Юнайтед се изкачи на пето място във временното класиране след домакински успех с 2:0 над другия новак - Астън Вила. Джон Флек вкара по едно попадение през двете полувремена, а в 78-мата минута Джак Грийлиш пропусна дузпа за гостите, стреляйки мощно в напречната греда.

Бърнли спечели с 1:0 при домакинството си на Нюкасъл. Единствения гол вкара Кришчън Ууд след подаване на Ашли Уестууд малко преди да измине час игра. В последния за събота мач Саутхемптън загуби от Уест Хем с 0:1.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени