Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роналдо с дубъл за нова победа на Ювентус

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ювентус си върна лидерската позиция поне за няколко часа след домакинска победа с 3:1 над Удинезе. "Старата госпожа" отново е на върха с 39 точки, една повече от Интер, който в късния мач гостува на Фиорентина. Юве се нуждаеше от победа, след като взе само точка в последните си два шампионатни мача и успя да я постигне за едно полувреме.

Суперзвездата Кристиано Роналдо блесна с два гола през първото полувреме, а капитанът Леонардо Бонучи добави още един секунди преди почивката. През втората част мачът се доиграваше, а Удинезе върна един гол в добавеното време чрез Игнасио Пусето.

Роналдо направи всичко по силите си да запише хеттрик, но не успя да оползотвори някоя от чистите голови възможности, а веднъж и гредата спаси вратата на Удинезе след удар на португалеца.

На вратата на Юве цял мач пази легендата Джанлуиджи Буфон, който изравни рекорд на Алесандро Дел Пиеро по мачове за торинския гранд в Серия А. Двамата имат по 478 мача в калчото с екипа на Ювентус. 

Милан продължава да лъкатуши в шампионата този сезон, като този път не успя да победи Сасуоло у дома и срещата завърши без голове - 0:0. "Росонерите" все пак стигнаха до гол в 32-а минута след попадение на Тео Ернандес, но реферът отмени гола след консултация с ВАР. Милан остава едва 10-и в таблицата на 18 точки от върха.

Болоня победи Аталанта с 2:1 в друга среща от 16-ия кръг. Футболистите на Аталанта видимо бяха уморени след тежкия двубой с Шахтьор Донецк през седмицата, който класира бергамаските за осминафиналите в Шампионска лига и тимът отстъпи на "Ренато Дал'Ара".

Родриго Паласио и Андреа Поли реализираха головете за Болоня, а за Аталанта точен бе Руслан Малиновски.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна